vineri, 24 februarie 2012

Impresii


Dragi prieteni si colegi,

  in sfarsit, mi-am gasit si timpul sa va scriu cateva randuri, cu scuze pt. intarzierea provocata de lipsa indelungata de acasa. Nu credeam ca voi zabovi atat de mult prin Bucuresti, dar nu s-a putut altfel. Mi-am regasit ceva mai multa liniste aici, poate chiar prea multa, noroc cu prieteniile virtuale.
  Incerc mai jos sa arat, succint, de ce mi-a placut atat de mult la acest liceu si poate ca asta va convinge pe cineva, nu de alta, dar locul mi se pare f. propice pt. anii de scoala.
  Cu acazia asta,ii salut si pe ceilalti colegi si va doresc tuturor succes, sanatate si numai bucurii!
  Cu stima,
     Joel Ruseanu


   Aceste randuri sunt o pledoarie pentru scoala ce mi-a oferit deosebite satisfactii in perioada cat am fost profesor. A fost o experienta socanta fata de marasmul general, am intalnit, de la primul contact, o atmosfera calda, de intimitate, ca intr-o mare familie. Toti colegii-profesori, dar in mod deosebit copiii, m-au cucerit! Comportamentul decent, de respect, afectuos sunt cuceritoare si azi, cand vizitez scoala. Relatiile corecte si calde profesor-elev, seriozitatea didactica, chiar si zarva placuta din pauze a unor copii sanatosi sunt o nota caracteristica. Atmosfera de studiu e specifica locasurilor de cultura cu cele mai bune carti de vizita.
   Am cunoscut, din diferite ipostaze, mai multe unitati de invatamant, dar Liceul Ady Endre se impune ca o oaza fericita intr-un desert de degradare generala. Un puternic spirit traditional, o preocupare evidenta pentru pastrarea lui, combinata cu procedurile moderne sunt o alta caracteristica a scolii. Imi amintesc ca la crearea laboratorului de informatica, doar trei licee din Bucuresti au raspuns prompt, in cateva zile activitatea informatica schimbandu-se radical, in timp ce la altele s-a vazut doar formalitate si lipsa de preocupare. Seriozitatea s-a vazut in toate activitatile scolare, inclusiv in acelea legate de intendenta si administrare.   
   Liceul Ady Endre e o recomandare serioasa, facuta cu tot discernamantul pentru acei copii si parinti aflati la momentul alegerii; cine viziteaza aceasta scoala, nu va regreta. Regret eu ca varsta nu-mi mai permite contactul zilnic cu grupul deosebit de oameni care formeaza "L.A.E.", dar fiecare vizita in acest loc e reconfortanta.

                                                  Ing. prof. Joel Ruseanu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu